Sosyal ağların gelişimiyle beraber, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda bulunmak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan hoşnut kalmadığında, hesabını silmek istiyor.

İnstagram hesabı nasıl silinir ?

Instagram hesap silme nasıl yapılır?

Sosyal ağların gelişimiyle birlikte, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda bulunmak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında, hesabını silmek istiyor.

Peki, resim paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ olan Instagram‘daki hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceğiz?İşte tüm detayları ve resimli anlatımı ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

Instagram hesabını silmenin ilk adımı

Instagram hesabınızı silmeden önce, Instagram‘da paylaştığınız resimlerinizi gizlemek isteyebilirsiniz.

 

Instagram hesabını silmeye başlama

Instagram hesabınızı silmek için öncelikle buraya gitmeniz gerekiyor.

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer hesabınız açık değilse, önce hesabı açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki siteye gidin.

 

Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

 

 

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız silinmiş olacak. Ancak unutmamanız gerekiyor ki, sildiğiniz kullanıcı ismini, bir daha kullanmanız olası olmayacak.

En azından Instagram, kullanıcı politikanında farklık yapmadığı sürece, aynı kullanıcı isimi ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce netlikle resimlerinizi yedeklemeniz gerektiğini anımsadalım. Ayrı olarak hesabınızı bütünüyle silmeden, bir müddetliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer isimiyle dondurma işlemini de gerçilave ediştirebilirsiniz. Şayet bir müddet sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Son olarak hesabınızla birlikte sadece resimleriniz değil; kullanıcı isminiz, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer bilgilerin de silineceğini unutmayın.